ultrasoon reinigen in cleanrooms

Ultrasoon reinigen in cleanrooms

ultrasoonreinigen, eind station in cleanroom

Ultrasoon reinigen in cleanrooms door cavitatie van hightech precisie-onderdelen vragen vaak materiaalspecifieke oplossingen. In de precisie sector wordt veel gebruik gemaakt van moderne reinigingstechnieken. Het systeem wordt op een logische plaats op genomen in de productielijn. In nauw overleg met u stellen medewerkers van HIGHCARE de unit samen. De reinigingsstraat is door thermische vervuiling meestal een zelfstandige unit die geen onderdeel uit maakt van de centrale luchtbehandeling van de cleanroom. De ruimte kan eventueel geluidsisolerend worden uitgevoerd. In de procedure wordt als noodzakelijke activiteit UV-A inspectie met scheerlicht geadviseerd.
 

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >

Ultrasoon reinigen met luchtbellen

Tijdens het ultrasoonreinigingsproces worden geluidsgolven door een vloeistof gestuurd. Hierdoor ontstaan tienduizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven in elkaar klappen. Deze implosies hebben een veelvoud aan kleine bewegingen door de reinigingsvloeistof tot gevolg. De turbulentie functioneert als een borstel en weekt vuil los van het object zonder te krassen of te schuren; ook op plaatsen waar men met een voorwerp niet bij kan. Cavitatie is het verschijnsel dat in een turbulent bewegende vloeistof de plaatselijke druk lager wordt dan de dampdruk van de vloeistof. Waar water bij atmosferische druk pas bij 100°C gasvormig wordt, treedt dit bij lagere druk, bij een lagere temperatuur op. Een efficiënte methode; Ultrasoon reinigen in cleanroom door cavitatie.

Reinigen in UPW, Ultra Pure Water

In het ultrasoonreinigingssysteem gebruikt men als vloeistof UPW, ultra pure water. Afhankelijk van de procesgeoriënteerde en hiermee de gedefinieerde kwaliteit van dit ultra pure water, vormen verschillende methoden van chemische of fysieke behandeling tezamen een reeks van zuiveringsstappen voor ultrasoon reinigen in cleanrooms.

<Reinigingstechniek>

UV-A lichtinspectie, blacklight, darkroom

Inspectie met ultraviolet licht in een flexibele donkere ruimte. HIGHCARE levert op afstand bedienbare screens die een gedeelte van de cleanroom verduisteren. In deze tijdelijke darkroom worden de producten geïnspecteerd.

<UV-A lichtinspectie>

cleanroom ultrasoon reinigen, opbouw grote reinigingsstraat
cleanrooms ultrasoonreinigen kleine unit
cleanrooms ultrasoonreinigen voor ASML
Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01