Cleanroom Rotterdam

cleanroom_Rotterdam_ISO5_laminair_flow

Aan de Vareseweg 5 in Rotterdam staat de eerste ISO 5 stofarme ruimte. De unit is opgebouwd in een bedrijfshal van Nearfield Instruments NFI onder een door HIGHCARE geleverde mezzanine. Boven op deze cleanroom Rotterdam ISO5 staat de technische luchtinstallatie op een verdiepingsvloer.

Verwarmen en of vervuilende apparatuur

In deze hoogwaardige stofarme ruimte, een ISO 5, staat alle vervuilende apparatuur buiten de cleanroom. De aan en afvoerleidingen naar de equipment in de cleanroom zijn kort en gaan in een rechte lijn direct door het plafond of naar de spouw in de holle metalen wanden. In de ontwerpfase heeft men ook alle moeilijk te reinigen onderdelen buiten de cleanroom gehouden.
De wanden en plafonds zijn vlak en strak en samengesteld uit inerte materialen die eenvoudig zijn schoon te houden.

<HIGHCARE>

Luchttechniek

De luchttechniek in de Rotterdam cleanroom ISO 5 bestaat uit een horizontale luchtstroom dwars door de ruimte. Via het wand-oppervlak van de ene zijwand, die volledig bestaat uit HEPA-filters, stroomt de gefilterde lucht door de cleanroom naar de andere zijwand. Door dit systeem is het mogelijk om grote hoeveelheden HEPA lucht, min of meer laminair, te verplaatsen en vanaf de directe omgeving van de filterwand een zeer hoge classificatie te bereiken.

<ISO 14644>

IFD techniek

De cleanroom van HIGHCARE in Rotterdam bij het bedrijf Nearfield Instruments NFI, bestaat uit hoogwaardige modulaire wand- en plafondelementen die onderling uitwisselbaar zijn. Dit industrieel geproduceerde systeem wordt op de bouwplaats in elkaar gezet. Het ontwerp voldoet aan het IFD systeem. Het is demontabel, ook na jaren gebruik, maar de wand en plafond segmenten zijn eventueel ook anders in te delen. Nearfield heeft dit project gebouwd op de te verwachten groei van de onderneming. Het complete systeem is remontabelen, eventueel anders in te delen en uit te breiden. In het huidige complex staat een unit deze is uit te bouwen tot vier zelfstandige cleanrooms ISO5.

cleanroom rechthoekige ruimte zonder obstakels ISO5
cleanroom HEPA wand
cleanroom met sectionaaldeur voor een stabiele luchtdruk
cleanroom met horizontale luchtstroom en esd gietvloer
cleanroom met een horizontale luchtstroom voor een hoge classificatie ISO5
cleanroom een ISO5 werkruimte met een horizontale luchtstroom
Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01