Box in Box systeem

HIGHCARE in Tilburg

HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE Cleanrooms stofarm en gebruiksklaar met internationaal ISO-certificaat. Dekseltjes op babyvoeding, communicatieapparatuur voor raketten, cytostatica voor ziekenhuizen. Zo maar wat producten die tot stand komen in een cleanroom van HIGHCARE in Tilburg. Dit bedrijf installeert, produceert en ontwerpt al vijfentwintig jaar metalen cleanrooms volgens het Industrieel Flexibel & Demontabel (IFD)-systeem. ‘Als enige in de markt levert HIGHCARE cleanrooms gebruiksklaar: wanden, vloeren, HEPA-filterunits en technische installatie.

 

UITSTRALING

Alle onderdelen zijn industrieel geprefabriceerd en op elkaar afgestemd. Het bouwtempo ligt daardoor veel hoger en de kosten lager. Bovendien hebben klanten maar één aanspreekpunt’, aldus directeur-eigenaar Bas de Bruijn. Alles in een hand. HIGHCARE installeert, produceert en ontwerpt stofarme ruimtes. Unieke metalen cleanrooms met een luxe uitstraling, een hoge classificatie en voorzien van airconditioning.

 

Meer informatie; ISO is een objectieve maatstaf voor kwaliteit

 

DE VRAAG NEEMT TOE

De vraag naar cleanrooms neemt toe, merkt De Bruijn, die bedrijven bedient in de semicon, fijnmechanica, (bio)farmacie, voedingsindustrie en de ruimtevaart. ‘Steeds meer bedrijfsprocessen vereisen speciale omstandigheden om betrouwbaar en reproduceerbaar producten te kunnen samenstellen. De techniek in bijvoorbeeld de semicon of FSSC 20000, is op zo’n hoog niveau dat de lucht ongelooflijk zuiver moet zijn, in de juiste relatieve vochtigheid en temperatuur om te voorkomen dat een stofdeeltje het proces ontregelt.’Bij die hogere productie-eisen speelt betrouwbaarheid een steeds grotere rol. ‘Met het oog op hun imago willen klanten te allen tijde fouten vermijden. Dus moet je niet één uur betrouwbaar zijn, maar 24/7, op elk meetmoment, voor de lange termijn en in grote hoeveelheden.’ HIGHCARE heeft zich in dit vakgebied gespecialiseerd.
 
Meer informatie; Welke norm is van toepassing?
 

STAND-ALONE SYSTEEM

Een ander voordeel van het IFD-concept is dat de cleanroom stand-alone geplaatst kan worden in een bedrijfshal. Als box in een box. ‘Dat is met name aantrekkelijk voor jonge ondernemers. Als zij na een paar jaar verhuizen naar een groter pand, kunnen ze de cleanroom zonder problemen meeverhuizen’, zegt De Bruijn.
 

HIGHCARE INSTALLEERT, PRODUCEERT, ONTWERPT

De kosten van een gemiddelde cleanroom zijn projectafhankelijk en lopen uiteen van 150.000 tot 1,5 miljoen euro. HIGHCARE mag onder meer DSM, VDL, Arion, BasicPharma, Pranapharm Rusland, Louwers Hanique, Weener Plastics, Nearfield en Antwerp Space tot zijn klanten rekenen. Komend jaar richt De Bruijn zijn vizier op het buitenland. ‘We zijn al actief in België, Duitsland, Rusland en Bulgarije. We willen verder expanderen naar Brazilië en het Midden-Oosten.’
 

HIGHCARE Cleanrooms Stofarm en gebruiksklaar met ISO

Meer informatie; IFD moderne bouwtechniek

Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01