Ruimtevaart van Apollo tot Galileo

Cleanroom Antwerpen

Antwerp Space ISO7 cleanroom

Cleanroom in Antwerpen bij Antwerp Space in het hoofdkantoor. Een van de oudste ruimtebedrijven, opgericht binnen de Alcatel Bell-groep in 1962.

HOOGWAARDIGE RUIMTE TECHNIEK

Hoogwaardige ruimte techniek in deze cleanroom in Antwerpen is hier een noodzaak. Het bedrijf heeft ongeveer 70 mensen in dienst, voornamelijk hoog opgeleide ingenieurs en technici van over de hele wereld. Het multidisciplinaire team van ingenieurs is afgestemd om te werken in de internationale omgeving van de ruimtevaartsector. Antwerp Space heeft een passie voor ruimte die resulteert in hoge betrouwbare oplossingen en tevreden klanten. De cleanroom wordt vooral gebruikt voor lange duur experimenten. De ISO7 ruimtes zijn 24/7 geconditioneerd. Via air sokken wordt de gefilterde lucht ingeblazen en op plint niveau afgezogen. De doorspoeling met lucht is in dit type cleanroom uniek.

CLEANROOM AANPASSEN AAN KANTOOR

Deze stofarme ruimtes bij Antwerp Space zijn unieke en speciaal aangepast aan de technische wensen en bouwkundige maatvoering van het hoofdkantoor. De modulaire metalen wand en plafondsegmenten zijn gebouwd op een verhoogde computervloer die HIGHCARE heeft bekleed met een antistatische ESD afwerklaag.

SANITAIR EN FLUSH

De ruimtes zijn sanitair en flush uitgevoerd. De technische bedrading loopt via de spouw in de wand en over het plafond in het plenum naar de gewenste locatie. Alles blijft simpel toegankelijk door het remontabele systeem van HIGHCARE. Wandensegmenten, plafonds, ramen en utilities zijn verplaatsbaar. Flexibiliteit op termijn is erg belangrijk voor deze cleanroom in Antwerpen bij een innovatieve onderneming zoals Antwerp Space.

ESD-vloer in een cleanroom

ESA European Space Agency

cleanroom Antwerp Space brede airsock
cleanroom Antwerp Space retourstroken in wandsegmenten
cleanroom Antwerp Space luchtspoelen via airsocken en retourstroken
cleanroom Antwerp Space werkomgeving op ESD plakvloer
cleanroom Antwerp Space utility segment tussen retourlucht panelen
cleanroom Antwerpen Space led verlichting ISO7
Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01