Arion (Ned/Duitsland)

Aken, Duitsland (Aken-Heerlen)

Specificaties

Company: Arion
Location: Aken, Duitsland (Aken-Heerlen)
Classification: ISO 7
Temperature: 19 °C +/- 1
Lighting: 800 lux
Air intake: air sock
Relative humidity: 55% +/- 5%
Floor finish: ESD gietvloer
Sector: Pharma

ARION is specialist in het ondersteunen van mensen met functionele beperkingen binnen de dagelijkse routine met verrassende producten in overeenstemming met het SMILE-concept
Het bedrijf is de producent van verschillende innovatieve producten zoals SWASH en SLIDE. De onderneming loopt technisch voorop met haar state of art productie systemen. In een splinternieuw gebouw op de grens tussen Nederland en Duitsland produceert men als enige in de markt in cleanrooms haar SWASH producten voor de Europese markt. In het gebouw loopt de grens letterlijk dwars door de productieruimte.

GRENSOVERSCHRIJDEND

Arion is in alle opzichten grensoverschrijdend. Met SWASH speelt men in op de wens de persoonlijke hygiëne te vereenvoudigen tijdens het wassen van patiënten. Een unieke vinding die internationaal wordt gezien als een belangrijke innovatie. SWASH resulteert in een aanmerkelijke verlicht voor patiënten en personeel die werkzaam zijn in de verzorgende sector.

CLEANROOM

ARION was ook vooruitstrevend tijdens de bouw van het nieuwe hoofdkantoor. Het bedrijf koos voor een remontabel modulaire cleanroom concept van HIGHCARE. Een hygiënische stofarme ruimte die mee kan groeien met de snelle ontwikkelingen van de onderneming.

WATERMIST

Een andere opvallende keuze was de unieke brandpreventie. Het watermist systeem in plaats van de traditionele sprinkler-installatie. Het grootste verschil tussen de twee brandblussystemen wordt veroorzaakt door de schade na een incident. Sprinkler zet alles onder water en veroorzaak daardoor extreme schade. Watermist trekt op als de mist op een zomerse ochtend en richt geen schade aan.

<ESD-vloer in een cleanroom>

<Brandblussen met watermist in een cleanroom>

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01