Watermist

proef met watermist in cleanroom en magazijn (brandblussysteem)

Optimale effectiviteit met nieuwe brandblustechniek

Watermist die binnen enkele seconden de ruimte vult van een heel gebouw of een cleanroom, zorgt voor een smorende en koelende werking, waardoor het vuur sneller dooft met minimale waterschade.
De leidingen zijn daarnaast veel kleiner en lichter en daardoor makkelijker te monteren en zeer flexibel toepasbaar.


 

GROTE VOORDELEN

De voordelen van deze nieuwe techniek t.o.v. het sprinklersysteem zijn enorm;
De watermist beperkt het waterverbruik en daardoor de waterschade, zeker in gevoelige ruimtes zoals cleanrooms. Het systeem is veel nauwkeuriger doordat het zowel horizontaal als verticaal te plaatsen is.
De mist zorgt voor snelle warmte absorptie, waardoor de hitte veel minder intens is en daardoor dus ook de schade veroorzaakt door intense hitte.
De hoeveelheid mist is daarnaast af te stemmen op de te blussen ruimte, waardoor nog minder water nodig is voor kleinere ruimtes. Dit maakt bijvoorbeeld ook toepassing mogelijk op plekken waar een beperkte watervoorraad is.
En het belangrijkste voordeel; door de snelle effectieve blusmethode worden mensenlevens gered.


 

TECHNIEK

Watermist wordt gecreëerd door een ingenieus netwerk van nozzles, kleine sproeiers, die het water vernevelen tot mist. Deze fijne waterdruppeltjes hebben een enorm vuur bestrijdend vermogen, waardoor ze zeer toepasbaar zijn voor branden waarbij veel warmte vrijkomt.
De watermist zorgt voor verlaging van de temperatuur, terwijl het tegelijkertijd de omringende zuurstof verhinderd de brand te bereiken.
Daarnaast worden de gassen die boven het vuur ontstaan verdund waardoor ze moeilijker ontvlammen. Koelen en smoren tegelijk.


 

HIGHCARE

Highcare geeft u graag aanvullende informatie over deze revolutionaire nieuwe brandblus techniek.


 

informatie watermist


 

brandpreventie in cleanroom ARION

Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01