IFS voedselveiligheid

IFS voedselveiligheid in een HIGHCARE

IFS-Food is een begrip, de International Food Standard, veelal kortweg IFS genoemd, de standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen.

 

Intussen heeft FSSC 20000 en de Franse retail-brancheorganisatie FCD zich aangesloten bij de IFS-norm, terwijl ook de Italiaanse organisaties ANCC, ANCD en Federdistribuzione de norm steunen. Dit, plus het feit dat de IFS-norm werd ontwikkeld op basis van de BRC Global Standard for Food Safety, leidt ertoe dat de norm ook wel de succesvolle Duits-Franse tegenhanger van BRC Food wordt genoemd.

 

IFS en FSSC 20000 werken met een viertal zogenaamde “knock-out-criteria”. Wanneer niet wordt voldaan aan onderstaande criteria, wordt de leverancier automatisch niet gecertificeerd.
De criteria zijn:
– de beheersing van kritische beheerspunten;
– de betrokkenheid van het management en medewerkers;
– de traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen;
– de uitvoering van corrigerende maatregelen.

 

<IFS Food versie 6>

 

High Care

IFS voedselveiligheid, strenge maatregelen maken het verpakken en produceren in een beschermde omgeving noodzakelijk. Een belangrijk verschil tussen BRC en de IFS Food/FSSC 20000, er is geen uitweg bij afkeur. In de BRC Food bestaat de mogelijkheid om tot 28 dagen na een audit het bewijs te leveren dat er aan de geconstateerde tekortkoming voldoende invulling is gegeven. Binnen IFS is dit niet mogelijk: het resultaat van de audit is het eindresultaat van de beoordeling. De frequentie van de audits wordt bij beide systemen bepaald door het behaalde resultaat en de risico-klasse van het product.

 

In de IFS Food, versie 6, staan eisen op het gebied van food defense. Ondernemingen dienen in het bezit te zijn van een bestaand fooddefenseplan en dit dient geïmplementeerd te zijn in het bedrijf. Een beschermde omgeving zoals een High Care is een belangrijke stap op weg naar maximale voedselveiligheid. In deze clean room omgeving wordt, door overdruk, zuivere lucht gebruikt om schone ruimtes te beschermen tegen vervuiling door de buitenomgeving. HIGHCARE bouwt gecertificeerde clean rooms inclusief luchtbehandeling.

 

<IFD Bouwen>

 

Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01