ZONDER TOCHT

Cleanroom textiele luchtkanalen

Cleanroom air sock HIGHCARE Cleanrooms

Cleanroom textiele luchtkanalen, luchtverdeelslangen, airsocken. De kwaliteit van een cleanroom wordt afgemeten aan de zuiverheid van de totale ruimte en de mate waarin deze wordt schoongespoeld met gefilterde inblaas lucht; drie dimensionaal. In een HIGHCARE is de doorspoeling optimaal verdeeld over de totale horizontale en verticale doorsnede. De ruimte wordt 24/7 in een vaste frequentie schoongespoeld met gefilterde lucht; flush. Een textiel luchtkanaal is door zijn structuur flexibel in te zetten op moeilijk bereikbare plekken. Een ideaal product voor een optimale luchtverdeling zonder tocht.

Tochtvrije luchtverdeling

Met behulp van luchtverdeelslangen is het mogelijk om de inblaaslucht gelijkmatig en effectief in de ruimte te verdelen. Zo is het mogelijk om met grote luchthoeveelheden lucht toch een tochtvrije ventilatie te ontwerpen.

Vormgeving

Alle luchtverdeelslangen worden projectmatig gefrabiceerd en dat maakt een oplossing “op maat” mogelijk. Door dit flexibele karakter zijn er vele uitvoeringsvormen denkbaar. Rond, halfrond, kwartrond, gereduceerde hoogte, er kan veel en er is een ruim scala aan lengtes, diameters en kleuren.

Geluiddempend effect

Luchtverdeelslangen zijn geluidsarm, zonder inductie voorzieningen (nozzles / perforaties), die speciaal kunnen worden aangebracht. Door het absorberend vermogen van het geweven materiaal is er extra geluidsreductie.(ruimtedemping)

Hygiënisch

Textiele luchtverdeelsysteem zijn zeer schoon, het doek zelf functioneert als een extra filter. De filtercascade in het luchtbehandelingssysteem zuivert de ingeblazen lucht die door de sokken stroomt. Bovendien is de reiniging van de airsocken eenvoudig uit te voeren.
De luchtverdeelslangen zijn gemaakt van Trevira CS, dit materiaal is niet-hygroscopisch en kan dus, ook in zeer vochtige ruimten, geen vocht opnemen. Dit maakt dat het uitermate geschikt is voor GMP, HACCP, IFS en BRC toepassingen.

Condensvorming

De luchtverdeelslangen zijn van geweven materiaal met altijd een “luchtschilletje” rond het oppervlak van de vezel, waardoor er bij koeling geen condensvorming op het oppervlak zal optreden.

Duurzaam

Luchttransport en diffusie over lange afstanden (200m) dankzij minimale interne wrijving beperkt de energiekosten. Duurzaamheid qua kwaliteit (garantie van 1 tot 5 jaar) vormgeving en esthetiek.
Omdat luchtverdeelslangen de toevoerlucht gelijkmatig over de gehele lengte inbrengen en zo zorgen voor een optimale verdeling, is minder energie nodig om de ruimte te koelen of te ventileren.

Brandbestendigheid

De gebruikte stoffen voldoen aan de eisen voor brandbestendigheid (M1, M0…)

Reinigen

Cleanroom textiele luchtkanalen, airsocken, zijn eenvoudig te demonteren, te wassen en te monteren. Mits de watertemperatuur onder de 40 graden blijft krimpt de sock alleen bij een eerste wasbeurt; maximaal 4%. In een cleanroom vervuilen de luchtkanalen voornamelijk door de retour luchtstroom langs het plafond. Door het coanda-effect of ook wel plafond-effect genoemd, plakt lucht aan het plafond. Een goed ontwerp voorkomt vervuiling door retourlucht. Het wassen van Airsocken is door de gefilterde lucht in cleanrooms zelden noodzakelijk.

<meer over reinigen>

Back

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01