VDL cleanroom

Eindhoven, Noord Brabant

Specificaties

Company: VDL GL-Precision
Location: Eindhoven, Noord Brabant
Classification: ISO 6, 7 en 8
Temperature: 19  °C +/- 1
Lighting: 1100
Air intake: airsock
Relative humidity: 55% +/- 5%
Floor finish: ESD gietvloer
Sector: Semico, fijnmechanica, luchtvaart


VDL Groep maakt bij haar dochteronderneming VDL GL-Precision in Eindhoven al vijf jaar gebruik van hoogwaardige modulaire metalen stofarme ruimtes van HIGHCARE voor het produceren van klant specifieke onderdelen. VDL cleanroom in de klasse ISO 6 met drie darkrooms. ASML is onder andere een afnemer.
 

UNIEK BOUW- EN VENTILATIESYSTEEM

De VDL Groep koos bij VDL GL-Precision voor een state-of-the-art cleanroomtechniek. De stofarme ruimtes zijn compact geïntegreerd in bestaande fabrieksruimte. Deze VDL cleanroom is een stand-alone unit die in de productiehal onder een losse verdiepingsvloer is geplaatst. VDL GL-Precision koos voor de techniek van HIGHCARE. Al meer dan twintig jaar bouwt HIGHCARE cleanrooms met een ingenieus ventilatiesysteem. Daarbij is het bedrijf gespecialiseerd in een nieuwe bouwtechniek volgens het in eigen huis ontwikkelde IFD-systeem. Deze industrieel samengestelde segmenten zijn flexibel indeelbaar en demontabel, ook jaren na oplevering. In de wanden en boven de plafonds bevinden zich de aanvoerleidingen van de utilities, kant en klare prefab units voor ondermeer XCDA, UPW, CDA, en perslucht.
 

FLEXIBEL

Flexibiliteit is voor VDL GL-Precision van groot belang. Zo heeft men na enkele weken de lichtvoorziening aangepast. Met het IFD-systeem is de remontage makkelijk uit te voeren, zonder breken, zagen of schuren en in slechts enkele minuten. Ook de locatie van ramen en deuren in deze VDL cleanroom zijn met dit systeem eenvoudig te verschuiven. Maximale flexibiliteit.
 

XCDA, CDA EN UPW

In de cleanrooms maakt men gebruik van hoogwaardige utilities zoals XCDA, CDA en UPW. VDL GL-Precision is volledig onafhankelijk en produceert op deze lokatie in eigenbeheer extreem clean dry air, XCDA en ultra purified water, UPW.
 

<UPW leverancier>

<Ultrasoon reinigen in cleanrooms>


<ESD-vloer in een cleanroom>

Office address

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
North Brabant, the Netherlands

 

CoC nr.56268629
VAT nr.NL852049572B01